New UH-7000 user - sound question

Discussion in 'USB PC Audio Interfaces and Control Surfaces' started by David Ciemny, Jan 19, 2019.

  1. David Ciemny

    David Ciemny New Member

    Joined:
    Jan 2019
    Messages:
    2
    Likes:
    0
    Gear:
    UH-7000
    Hello All...

    Received my UH-7000 today and am excited to use this device. I have a W10 PC, installed the drivers and rebooted. Once logged back into the PC powered up the device. Plugged my guitar into a DI Box and ran the XLR line out to mic 1. Gave input 1 phantom power and the mixer displays a signal Have it set just before clipping. Plugged in my headphones (AKG 701's)and turned up the volume. I can only hear the dry guitar through the left side of the headphones.

    Device information from the mixer:

    Driver Version: 1.02

    Firmware: 1.08

    Sample Width 24 bits

    Sample Rate: 48 kHz

    Set up DAW (Reaper) with audio system as:

    WASAPO (Windows 7/8/10/Vista)

    Mode: Exclusive mode (polled) Guessing here.

    Input device: Line IN (Tascam UH-7000)

    Output device: Speakers (Tascam UH-7000)

    Started up an amp simulator and it displays nice levels but I still can only hear the dry guitar (not simulator) only via the left side of headphone. If I close Reaper I can still hear the guitar so the issue appears to be before the DAW.

    Hoping it is something simple (still swimming in newbie waters in the digital audio world) so I can start using this device soon. Any information - thoughts would be appreciated.

    Cheers,

    Dave

    Attached Files:

    Last edited: Jan 19, 2019
  2. David Ciemny

    David Ciemny New Member

    Joined:
    Jan 2019
    Messages:
    2
    Likes:
    0
    Gear:
    UH-7000
    Rolling back the driver to 1.01 resolved that issue.