Tascam Dm 3200 2seemy problems

Discussion in 'TASCAM DM-3200 & DM-4800' started by comandantu, Oct 17, 2021.

  1. comandantu

    comandantu New Member

    Joined:
    Oct 2021
    Messages:
    2
    Likes:
    0
    Gear:
    Tascam DM 3200
    hello :) it's been a while since i ve been around here , first of all hope everybody is ok and well , now right to the point :))

    first of all this is gonna be a loooong post ... i have many issues with my tascam and I basically tried everything ... i m where for a second opinion and where i could fail and if a miss something or i m doing something bad or whatever ... so , a few year ago the screen started to fail , i didn't change it or replace it right way ... last year or so i did bought a similar screen that but when it in hand the screen wont fit in the spot of the screen:(:( ... no problem since the screen wans t working nithero_O ...compatibility i guess :cry: ......... tascam dead:eek: ... tascam dead long time ... tascam dead loong loooong time:( ... and then not long a go i manage to buy a 2seemy card for the external monitor:D:D ...when mounted and all connection made properly it wont start , no image , no display , no nothing ...[​IMG] :cry::cry: i did check my connections , i did the research [​IMG] ask me anything
    cause i have a lot of photos with every step i've made:rolleyes::rolleyes::oops:
    After all the connection where made and made sure everything it s in the right place[​IMG] [​IMG] [​IMG] no image , no nothing [​IMG] i did tried thing the software that i found where on the forum

    now ... go back to the display remember that the original display failed on me so i bought a new on ( apparently not compatible ) what i did was taking out that white bord that makes the light on the back the display ( sorry for my broke english:oops::oops::D ,)[​IMG] this one it s the original one , the one that doesn t work anymore [​IMG] replace it ... works just fine but ........[​IMG]
  2. comandantu

    comandantu New Member

    Joined:
    Oct 2021
    Messages:
    2
    Likes:
    0
    Gear:
    Tascam DM 3200
    i don't have permission to upload photos ...sorry guys :(
  3. Arjan P

    Arjan P Veteran

    Joined:
    Oct 2012
    Messages:
    1,464
    Likes:
    904
    From:
    Netherlands
    Gear:
    DM3200 IFFW
    Noone has that permission @comandantu You have to post photos elsewhere online and share the hyperlinks here.

    So, do you still have the complete original Tascam display? I would suggest you start over again installing the 2Seemy card, together with the original display. Follow the guidelines that are on their site (if they still are, I hope so).
    Last edited: Oct 18, 2021
  4. wm_b

    wm_b Member

    Joined:
    Jan 2013
    Messages:
    119
    Likes:
    7
    Gear:
    DM3200, DM4800 and DM24
    I just installed a 2seemy card in my DM4800 two nights ago. It went pretty smoothly, following the directions on the 2seemy site. In my opinion, the possible steps that could end up with a failed installation would be having a ribbon cable upside down in their various positions. Other than that, it seemed like a very passive device. In the plate that goes on the back of the mixer, the ribbon needs to have the contactors facing down towards the board. This seemed slightly unexpected at the time but I just went with it. It worked the first time. Installing those ribbon cables was a little challenging because the force needed to enter the connector could easily make the ribbon flex.